Autoritatea de domeniu este o valoare de clasificare creată de Moz. Poate fi folosit pentru a prezice cât de înalt se va clasa un site în rezultatele căutării.
Dar nu confundați autoritatea domeniului cu autoritatea unei anumite pagini web, deoarece există puține diferențe între cele două. Autoritatea unui domeniu este arătată de clasarea site-ului său și a subdomeniilor sale. Autoritatea paginii reflectă clasarea paginilor web individuale.
Ce este o valoare bună a autorității domeniului?
Site-uri precum Google, Apple sau Microsoft vor avea un DA mare (95-100). Dacă site-ul este nou, atunci DA-ul său va fi scăzut (poate 10-20, dar în cele mai multe cazuri aceasta valoare pleaca de la 1).
De asemenea, trebuie să înțelegeți că este mai ușor să creșteți DA de pe un site de la 20 la 30 decât de la 70 la 80. Clasificarea generală a evaluărilor este cam așa:
- până la 30 – scăzut.
- de la 30 la 40 – sub medie.
- 40 la 50 este mediu.
- 50 – 60 este bun.
- 60 la 70 – foarte bun;
- peste 80 este excelent.
Cum se calculează autoritatea de domeniu?
Moz folosește peste 40 de factori diferiți pentru a calcula autoritatea domeniului. Cele mai importante sunt:
- MozRank este numărul de site-uri care leagă o pagină web.
- Profil de legătură – Aceasta include legăturile interne și externe ale unei pagini web.
- Domenii rădăcină – numărul de backlink-uri unice. Să presupunem că o pagină primește 100 de linkuri de pe un singur site. Moz va trata acest lucru ca pe un domeniu rădăcină. Prin urmare, este important să obțineți backlink-uri de pe diferite site-uri.
- MozTrust – Site-uri de încredere care se leagă de o pagină web.
- Structura site-ului și ușurința utilizatorului – Pentru a obține un DA ridicat, site-ul trebuie să fie ușor de scanat de către motoarele de căutare. Și pentru a oferi vizitatorilor o experiență de utilizare ridicată.
Cum îmi cresc Domain Authority ?
Iată câteva modalități de a spori autoritatea domeniului unui site:
Obțineți backlinkuri de înaltă calitate de pe site-urile oficiale
Un studiu realizat de Ahrefs a constatat că 55% dintre site-uri nu primesc volume mari de trafic organic, deoarece nu au backlinkuri de calitate.
Pentru a vedea link-urile TOP de intrare care indică site-ul dvs., puteți utiliza pluginul WordPress MonsterInsights.
Creați conținut captivant pe care doriți să îl partajați
Dacă utilizatorii consideră că postările tale sunt utile, vor începe să le distribuie. Acest lucru crește șansele de a obține backlink-uri de pe site-uri de renume.
Puteți crea mai multe tipuri de conținut: articole, tutoriale, videoclipuri, infografii, podcasturi și multe altele.
Auditul site-ului și eliminarea linkurilor de slabă calitate
A avea link-uri de intrare de calitate scăzută poate face mai mult rău decât bine site-ului dvs. Link-urile de pe site-urile de spam pot reduce autoritatea site-ului și chiar pot fi interzise de la Google.
Pentru a preveni acest lucru, verificați site-ul dvs. pentru linkuri de calitate scăzută și eliminați-le. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza Search Console pentru a respinge sau ignora aceste linkuri. Ca urmare, Google nu le va lua în considerare la indexare.
Optimizați structura site-ului și experiența utilizatorului
Cu structura corectă a site-ului, motoarele de căutare își pot accesa cu ușurință paginile și le pot indexa în rezultatele căutării.
Pentru a face acest lucru, trebuie să creați un sitemap. Acesta include toate paginile importante ale unei resurse de Internet și ajută roboții de căutare să navigheze prin ea.
Când vine vorba de îmbunătățirea experienței utilizatorului, puteți începe prin optimizarea site-ului dvs. pentru dispozitive mobile. Apoi, trebuie să obțineți un certificat SSL și să transferați site-ul în protocolul HTTPS.
Îmbunătățiți legăturile interne
Link-urile interne facilitează accesarea cu crawlere a motorului de căutare a site-ului dvs. În plus, acestea vă permit să transferați greutatea link-ului de la o pagină a site-ului la alta.
Cum verific autoritatea domeniului?
Acum, că știți cum să vă îmbunătățiți autoritatea de domeniu, să aruncăm o privire la câteva instrumente pentru a verifica DA-ul site-ului dvs. web.
Moz Link Explorer
Moz Link Explorer poate fi utilizat pentru a verifica autorizarea domeniului oricărui site. De asemenea, oferă informații despre numărul de backlink-uri unice, domenii rădăcină și cuvinte cheie pentru care este clasat un domeniu.
Ahrefs
Ahrefs este unul dintre cele mai bune instrumente SEO de acolo. De asemenea, oferă un verificator de autoritate de domeniu pe care îl puteți utiliza pentru a evalua DA-ul unui site. La Ahrefs, această valoare se numește Domain Rank.
Vă rugăm să rețineți că acest instrument folosește propriul algoritm metric DA.
SEMrush
SEMrush este un instrument popular printre profesioniștii SEO. De asemenea, oferă date despre autorizarea domeniului site-ului. Pentru a le obține, accesați secțiunea Backlink Analytics din secțiunea SEMrush. În fila Prezentare generală, veți putea vizualiza rangul de autoritate (autoritatea de domeniu).
Concluzie
Este nevoie de timp pentru a restabili autoritatea domeniului. Deci, elaborați o strategie pe termen lung și utilizați sfaturile pe care le-am oferit în acest ghid pentru a crește DA-ul site-ului dvs.