Brandurile se confruntă cu mai multe obstacole atunci când organizează conținut pentru website. Ei trebuie să se confrunte cu proliferarea conținutului; crearea de conținut relevant și oportun, crearea unui conținut care să atraga trafic neplătit din motoarele de căutare.
Marketingul de conținut nu este ușor. De fapt, este al naibii de greu. Prea mulți dintre profesioniștii în marketing pe care îi știm nu sunt fericiți. Ei încearcă să lupte în fiecare zi pentru a face munca de care pot fi mândri. Marketingul care funcționează!
Așa că am rugat clienții noștri să ne spună care sunt cele mai mari provocări de marketing de conținut și încercăm prin acest articol să îi ajutăm să le depășească. Și cum îi ajutăm să rezolve aceste provocări.
Perspectivele de mai jos reprezintă ceea ce auzim de la clienții noștri, comunitatea de marketing de conținut și perspectiva noastră unică. scopul nostru este ca și tu să vezi o cale de trecere a acestor provocări. Indiferent dacă lucrezi sau nu cu noi.
Temele majore care apar includ legarea eforturilor de marketing de conținut de valoarea afacerii, resursele limitate și tensiunile interne care împiedică procesul de producție a conținutului. Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre cele mai mari provocări care îi țin pe marketerii treji noaptea.
1. Determinarea rentabilității investiției în marketingul de conținut
Mulți agenți de marketing se luptă să arate rentabilitatea investiției eforturilor lor de marketing de conținut . Specialiștii de marketing din partea agenției, de exemplu, au spus că unii dintre clienții lor doresc să știe câte conversii pot fi atribuite unui anumit conținut sau canal. De multe ori acestea sunt mărci ale căror căi de conversie digitală nu pot fi urmărite sau analizate.
Pentru a combate acest lucru, specialiștii în marketing folosesc un model de intenție de cumpărare care atribuie ponderi diferite interacțiunilor clienților cu o bucată de conținut, dar admit că acest model nu este perfect.
Pentru alți specialiști în marketing, cea mai mare provocare a lor este legarea conținutului de conversii și definirea unor matrici relevante și adecvate pentru a măsura și evalua impactul pe care programele lor de marketing de conținut îl au asupra profitului afacerii.
Rentabilitatea investiției în conținut este subiectivă și determinată de misiunea sau obiectivele de afaceri ale programului de marketing de conținut. O abordare integrată a măsurării oferă o poveste de valoare, spre deosebire de simpla urmărire a valorilor activității
2. Viralitatea marketingului de conținut video
După cum a spus odată prietenul meu Todd Wheatland, singurul răspuns la întrebarea despre cum să faci un videoclip viral este STFU! E australian, așa că te rog să-i ierți gura de olita. Dar trebuie să recunoști că este oarecum adevărat. Nu poți să „creezi” pur și simplu un videoclip viral . Dar oricine poate crea videoclipuri de calitate care ajung, interacționează și convertesc.
Dar cum ne garantăm că aceste videoclipuri grozave sunt văzute de publicul nostru țintă ? Cum garantăm că mesajul videoclipului a fost vizionat? Costul garantării că mesajele sunt văzute devine din ce în ce mai scump, iar magazinele online trebuie să fie pregătite pentru costul crescut.
Alți agenți de marketing se confruntă cu constrângeri de timp și resurse pentru a produce videoclipuri de calitate. Unii agenți de marketing se luptă, de asemenea, să elaboreze o strategie durabilă de conținut video, care să poată produce videoclipuri care se pot scala pe mai multe piețe.
3. Aflați cum să hrăniți bestia de conținut
Multe mărci își petrec prea mult timp îngrijorându-se să creeze conținutul perfect . Sau își fac griji să creeze doar tipul de conținut pe care șeful lor sau vânzările lor, sau produsele pe care oamenii le doresc. Scopul real este de a crea conținut mapat în mod constant.
Cumpărătorii caută online în fiecare zi. Și modelele lor de căutare reflectă nevoia de educație de bază. Exact genul de conținut de care ți-e prea frică să-l publici, deoarece crezi că publicul țintă știe deja elementele de bază. Sau pentru că nu realizezi câți oameni trebuie să convingă publicul tău țintă să-ți cumpere lucrurile.
Conținutul dvs. trebuie publicat frecvent, pe baza călătoriei cumpărătorului dvs. și mapat cu, cuvinte cheie care se referă la afacerea dvs. De aceea, clienții noștri externalizează crearea de conținut către noi: pentru că oferim conținut de bază care satisface nevoile cumpărătorilor și oferă rezultate de afaceri.
Există întotdeauna obstacole în calea publicării consecvente în marketingul de conținut. Acest lucru se poate datora lipsei de resurse, idei, organizare și multe altele.
Scopul numărul unu al marketingului de conținut pentru organizații este de a genera mai mulți clienți potențiali de calitate. De asemenea, au spus că aceasta este cea mai mare provocare a lor.
Este ușor să creezi mult conținut. Este foarte greu să faci asta la scară și să menții o calitate înaltă. Chiar dacă aveți un număr bun de resurse, rețineți că, fără un debit mare, sunteți mereu în urmă.
Cercetările privind frecvența blogului ne spun că 11 pe lună este numărul „magic” – poți produce acea cantitate de conținut pe cont propriu? Acesta nu este singurul conținut pe care îl veți crea – videoclipuri, postări sociale, infografice, cărți electronice etc. Aveți o „mașină” pentru a realiza acest lucru? Și cât de încrezător sunteți în calitatea lui?
Acestea sunt două întrebări mari la care liderii de conținut trebuie să le gândească. Chiar și cele mai mari organizații ar avea probleme cu consistența și frecvența. Dar avem un cadru care ne permite să livrăm.
Când interacționați cu noi, am făcut deja cercetarea subiectului și a cuvintelor cheie. Strategia de conținut informează vocea și tonul și ia în considerare profilurile publicului. Apoi îl executăm folosind propriii noștri scriitori experți în materie (IMM-uri), cele mai bune practici de optimizare SEO și obiectivele canalului de călătorie ale cumpărătorului.
Sigur, ai putea merge pe platforme și ai angaja un freelancer aici sau acolo, dar avertisment corect, probabil că vei fi dezamăgit. În majoritatea scenariilor, calitatea nu va fi la înălțimea standardelor dvs. și nici nu va putea fi asociată cu publicul dvs.
Iată o abordare pentru a face conținutul dvs. să rezoneze profund în punctul de descoperire:
- Începeți cu un proces de perspectivă care oferă o înțelegere profundă, o perspectivă proaspătă și o viziune perfecționată a ceea ce va rezona și va îndeplini o anumită nevoie. Din experiența noastră, nu există lipsă de informații de fundal disponibile pentru a informa ideea povestirii și dezvoltarea foaie de parcurs, dar de obicei informațiile sunt împrăștiate în întreaga organizație, fără o modalitate sistematică de a le capta, analiza și aplica.
- Modelați procesul de informații pentru o anumită nevoie și utilizați rezultatele pentru a crea o metodologie COE pentru informații despre conținut. Aceasta implică suprapunerea intrărilor din mai multe puncte, cum ar fi rapoarte SEO, scanări de ascultare, date CMS și CRM, rapoarte de conferință, informații despre vânzări, informații despre clienți și rapoarte de cercetare etc. diferențierea mărcii și rezonanța pieței.
- Utilizați rezultatele pentru a crea o foaie de parcurs de conținut. Auditează conținutul existent pentru a identifica găurile și pentru a introduce noi nevoi de conținut în ciclul de producție de conținut.
4. Dovedirea credibilității și a autorității
Pentru mulți agenți de marketing, aceștia se luptă să găsească și să stabilească o voce credibilă și autorizată pentru mărcile lor și să reducă zgomotul pentru a capta atenția publicului țintă. Spațiul financiar, de exemplu, este plin de „experți” care oferă sfaturi și perspective consumatorilor, ceea ce face extrem de dificil ca brandurile să iasă în evidență prin conținutul lor.
Specialiștii în marketing caută astfel să dezvolte o strategie de conținut eficientă, care să le permită să mențină identitatea mărcii și să sporească rentabilitatea investiției în marketing, îmbunătățind în același timp autoritatea mărcii lor și liderul de gândire în spațiu.
Aici intervine un lider de gândire eficient . Îți folosești oamenii, pasiunile și expertiza lor pentru a împărtăși ceea ce știu cu publicul țintă. Rezultatul? Credibilitate și încredere.
5. Stabiliți-vă bugetul de marketing de conținut
Bugetul rămâne una dintre provocările de top cu care se confruntă specialiștii în marketing atunci când vine vorba de justificarea costurilor și a investițiilor în programele lor de marketing de conținut.
Mulți lideri seniori doresc rezultate imediate. Marketingul de conținut necesită timp pentru a arăta rentabilitatea investiției . Găsirea bugetului pentru marketingul de conținut nu trebuie să fie atât de dificilă pe cât pare: uitați-vă la rentabilitatea investiției campaniilor dvs. de marketing. Sunt șanse ca majoritatea dintre ei să nu aibă.
Ce cheltuiți pe căutare plătită pentru că nu vă clasați organic? Transferați acel buget în marketingul de conținut.
Da, investițiile în conținut sunt în creștere, cu cât mai multe organizații își dau seama de valoarea acestuia. Potrivit HubSpot, 70% dintre marketerii fac acest lucru.
Deși înțeleg importanța marketingului de conținut și doresc să investească, companiile se confruntă adesea cu provocări aici. Ei pot avea limitări bugetare care le interzic să se adauge în echipa lor.
Este posibil ca aceste limitări să fi devenit mai mult o problemă în timpul pandemiei. Sau, ei pot avea cea mai mare parte a bugetului alocat canalelor plătite pentru a stimula conținutul, dar nu se concentrează pe producerea acestuia.
Chiar și atunci când s-au confruntat cu COVID-19, organizațiile B2B au încă transferat dolari în marketingul de conținut din cheltuielile lor de publicitate.

Privind în perspectivă, companiile au spus că vor investi cel mai mult în crearea de conținut. A înțelege cum să aloci bine acest lucru nu este un efort ușor, mai ales dacă încercați să puneți resurse într-o mulțime de găleți – scriitori, strategii SEO etc.Soluția: Cheltuiește mai puțin, obține mai mult
Ne-am redus la un număr: 8.000 USD pe lună este tot bugetul de care aveți nevoie pentru a vă atinge obiectivele de marketing de conținut. Ce primești pentru acea sumă de bani? Multe, inclusiv:
- Strategia de marketing de conținut
- Un an de idei de conținut
- SEO: un audit, strategie de cuvinte cheie și creare de link-uri externe
- Dezvoltarea pâlniei de conversie
- Promoție plătită
Pentru acea investiție, vedem o rentabilitate de 7 ori pentru fiecare dolar cheltuit, ceea ce echivalează cu 56.000 USD în venituri în fiecare lună. Aceste rezultate nu vor apărea peste noapte sau chiar după 30 sau 60 de zile. Marketingul de conținut este un joc lung și trebuie să o faci în continuare.
Mărcile care investesc în noi pentru a-și ghida marketingul de conținut vor avea profituri. Randamentele sunt valori tangibile, cum ar fi creșterea traficului, conversiile și veniturile. Conținutul devine un instrument important pentru a atrage, a implica, a cultiva și a păstra clienții. Valoarea sa depășește cu mult filtrarea acestor dolari numai pentru anunțuri plătite. Acele reclame revin numai când rulează. Conținutul revine atâta timp cât este live.
6. Procese de aprobare
Marketerii din partea agenției au împărtășit același sentiment atunci când vine vorba de faptul că procesul de aprobare a clienților lor este prea lung. Unele părți interesate doresc să ofere contribuții la fiecare pas al procesului de creare a conținutului, ceea ce creează blocaje și întârzieri în cronologia producției.
În același timp, diferite echipe și organizații din cadrul unei companii produc conținut pentru a susține diverse programe și canale pe care le dețin, iar acest lucru creează probleme de calitate și consistență a conținutului. Specialiștii în marketing caută să-și gestioneze și să-și guverneze procesul de creare a conținutului mai eficient pentru a se asigura că tot conținutul produs este convingător, consecvent și eficient pentru publicul țintă.
Atât pentru agenții de marketing, cât și pentru cei din afara agenției, a rămâne în timp util și relevant cu procesele de aprobare lungi și greoaie pe care trebuie să le parcurgă cu crearea de conținut este una dintre cele mai mari provocări care îi ține treji noaptea.
7. Branding
Specialiștii în marketing se confruntă cu diverse provocări de branding atunci când vine vorba de marketing de conținut. Unii se luptă să își mențină vocea mărcii pe măsură ce mărcile își extind echipele interne și externalizează crearea de conținut către agenții și parteneri externi.
Alții se luptă cu menținerea identității lor individuale de brand în timp ce lucrează sub un brand umbrelă mai mare. Scopul real de marketing de conținut și de branding este să se gândească de marketing de conținut ca platformă pentru a spune povestea ta de brand .
8. Menținerea volumului, calității, vitezei
Una dintre cele mai mari provocări pe care le împărtășesc mulți specialiști în marketing este să descopere cum să livreze conținut captivant și convingător cu viteză, fără a compromite calitatea și volumul. Încercarea de a rămâne agil și agil într-o structură corporativă mare se dovedește, de asemenea, a fi un mare punct de durere pentru mulți specialiști în marketing.
Pentru marketingul unui startup , provocarea este în principal timpul și resursele. Publicarea regulată de conținut este recunoscută de mulți fondatori de startup-uri ca fiind importantă, dar nu au timp.
Începem întotdeauna prin a ne uita la blogul companiei. Cât de des publicați? Primești mai mult trafic? Clasamentul cuvintelor cheie se îmbunătățește în timp? Cât de des se publică competiția? Conținutul lor este suficient de lung? Suficient de bun?
Apoi urmam acest proces:
- Începeți prin a analiza cuvintele cheie pe care publicul dvs. le folosește în procesul de cumpărare și cuvintele cheie în care puteți câștiga față de concurență.
- Creați o listă cu titlurile de conținut pe care echipa noastră uimitoare de redactare consideră că vor rezona cu acest public. De asemenea, le cerem să creeze o listă cu lucrurile despre care sunt interesați să scrie. Acest lucru aliniază scriitorii cu clienții și publicul.
- În cele din urmă, le cerem clienților noștri feedback și evaluări reale despre ceea ce doresc să vadă publicat.
De acolo, creăm un calendar de conținut săptămânal planificat pentru întregul an!
9. Managementul conținutului
Un studiu Accenture asupra a peste 1.000 de directori de marketing din 17 țări și 14 industrii a constatat că 73% dintre respondenți cheltuiesc peste 50 de milioane de dolari pe conținut în fiecare an.
În timp ce 100% dintre liderii de marketing intervievați au fost de acord că conținutul este vital pentru succesul afacerilor lor, supraîncărcarea de conținut a devenit o provocare de top pentru multe organizații.
- 92% au spus că volumul de conținut pe care îl produc organizațiile lor este mai mare decât în urmă cu doi ani, iar 83% se așteaptă ca volumul să continue să crească în următorii doi ani.
- 50% au spus că în prezent au mai mult conținut decât pot gestiona eficient. Echipele individuale creează adesea mesaje și coordonează distribuția de conținut pe cont propriu, ceea ce duce la silozuri organizaționale și ineficiențe de program la nivel intern.
- Mai puțin de 50% din respondenți s-au simțit pe deplin pregătiți să gestioneze conținutul pe care îl au astăzi. Principalele trei motive pentru care liderii de marketing le atribuie nepregătirii sunt lipsa de talent calificat, tehnologii și claritate în managementul conținutului și procesele de producție.
Calendarul de conținut este funcția de forță a fiecărui plan de marketing bun.
10. Alinierea strategică a afacerilor
Pentru multe mărci, există o lipsă de aliniere a strategiei digitale și a mesajelor pe diferite platforme, ceea ce poate afecta experiența clienților și succesul marketingului de conținut. Colaborarea între echipe devine o mare provocare pentru specialiști în marketing atunci când indivizii și echipele lucrează în siloz și în direcția viziunilor și obiectivelor diferite.
78% dintre liderii chestionați de Accenture au considerat că au nevoie de o mai bună aliniere între echipele de marketing și IT pentru a îmbunătăți succesul marketingului de conținut. Marketingul este mai mult digital acum și necesită tehnologie mai mult decât oricând. Noile tehnologii sunt, de asemenea, disponibile pentru marketeri pentru a-și experimenta și a inova practicile în moduri noi. Un alt motiv pentru care agenții de marketing au nevoie de o mai bună aliniere a marketingului și IT este că tehnologia joacă astăzi un rol central în a-i ajuta pe specialiștii în marketing să ofere o experiență perfectă și convingătoare pentru clienți pentru a ajunge, a converti și a-și păstra clienții.
Organizațiile creează conținut într-o structură dispersată, ceea ce duce adesea la crearea mai multor părți de conținut de mai multe zone ale companiei, cu puțină conștientizare că alte obiecte de conținut existau sau erau în producție. În plus, adesea niciun calendar editorial principal nu conduce procesul de creare a conținutului sau de amplificare. Lipsa unui director de conținut sau a unui proces de guvernanță bine definit nu are ca rezultat o autoritate centrală care să conducă și să dirijeze procesul de creare a conținutului.
Doar 19% dintre liderii de marketing din sondajul Accenture au considerat că au stabilite obiective clare atunci când creează noi active de conținut. Aproape jumătate dintre respondenți spun că nu simt că organizațiile lor au o strategie de conținut eficientă, care să răspundă nevoilor lor actuale și viitoare. 53% au spus că petrec mai mult timp detaliilor operaționale ale gestionării conținutului decât alinierii strategice a eforturilor lor zilnice de marketing la o imagine de ansamblu. Acest lucru arată că multe mărci au dezvoltat încă strategii eficiente de marketing de conținut sau au investit în resursele potrivite pentru a realiza pe deplin potențialul marketingului de conținut.
Un studiu Semrush a arătat că, în timp ce 77% dintre organizații au o strategie de conținut, doar 9% spun că este excelentă. Evaluarea medie în sondaj a fost de 3,5 din 5. Doar a avea o strategie nu este suficient de bun. Trebuie să ai o strategie eficientă de marketing de conținut. Trebuie să-l executați în mod constant și să îl ajustați atunci când este necesar.
De ce este atât de greu? Îți vin în minte multe motive: interferența părților interesate (și nu într-un mod bun), nu ai timp să fii strategic pentru că ești mereu în logistică și nu ai expertiză în domeniu.
Datele și realitatea a ceea ce vedem în fiecare zi pe teren sunt adevărate. Se reduce la buget, consecvență/frecvență și strategie. Am dezvoltat o rețetă dovedită care rezolvă aceste provocări pentru clienții noștri.
De aceea, strategiile de content marketing pe care le creăm pentru clienți sunt pline de detalii. Nu este un document plin de puf; este una de acțiune. Acesta definește:
- Ce înseamnă marketingul de conținut pentru marca dvs
- Tacticile pe care le vei folosi pentru a dezvolta și promova conținut
- Frecvența de producție a conținutului și fluxurile de lucru
- Publicul dvs.: date demografice, motivații, provocări, obiecții și multe altele
- Clusterele de conținut, care sunt temele la care se vor derula toate subiectele
- Metode de distribuire
- Ce să măsori și de ce
Fără o strategie acționabilă și bine definită, pur și simplu nu puteți obține rentabilitatea investiției în marketingul de conținut. Strategia este lumina călăuzitoare. Fără unul, ești în întuneric; cu una ineficientă, lumina ta este foarte slabă. Strategia îți spune și oferă calea către succes.
Mai mult, iată cinci lucruri pe care mărcile ar trebui să le facă înainte de a începe să-și creeze organizarea de conținut, pentru a-și organiza procesul de creare și distribuție a conținutului:
- Hartați nodurile actuale ale ecosistemului de conținut în întreaga întreprindere. Acest lucru necesită autoritatea să creeze o viziune interfuncțională a modului în care este produs conținutul.
- Analizați harta pentru a determina dacă există un flux logic și pentru a descoperi interdependențe între grupuri care pot afecta eficiența și aprobările.
- Studiați delta dintre starea actuală și cea viitoare și creați o strategie de etapă pentru distrugerea silozurilor și lucrul încrucișat.
- Creați o structură de guvernare a conținutului care să se alinieze cu starea viitoare.
- Adoptă o abordare a centrului de excelență, care este atât dinamică, cât și incluzivă.
11. Învățare continuă
Peisajul de marketing în continuă schimbare înseamnă că specialiștii în marketing trebuie să se dedice învățării pe tot parcursul vieții și inovației pentru a se reinventa sau risca dispariția. Formarea echipelor lor cu privire la cele mai recente practici de marketing este o altă provocare de top pentru mulți specialiști în marketing, deoarece de asemenea încearcă să navigheze ei înșiși în curba de învățare.
12. Promovarea marketingului de conținut
Identificarea influențelor care să ajute la amplificarea conținutului este o altă provocare de marketing cu care mulți specialiști în marketing se confruntă cu eforturile lor de marketing de conținut.
Crearea de conținut grozav nu mai este suficientă, aveți nevoie de o strategie eficientă de promovare a conținutului pentru a ajuta clienții să vă găsească și să vadă conținutul.
13. Cea mai mare provocare în marketingul de conținut: dezvoltarea unei mentalități centrate pe client
Acest lucru poate părea surprinzător pentru unii, dar a convinge mărcile să pună clienții pe primul loc este încă o provocare cu care se confruntă mulți specialiști în marketing atunci când creează conținut. Trebuie să ajute mărcile să-și schimbe mentalitatea cu privire la valoarea conținutului și să înțeleagă că marketingul de conținut nu este același lucru cu publicitatea. Marketingul de conținut înseamnă a fi de ajutor și a oferi o valoare reală clienților, oferindu-le ceea ce își doresc și au nevoie în fiecare etapă a călătoriei clienților.
Dacă accesați majoritatea site-urilor web ale companiilor sau citiți conținutul lor de marketing, veți observa că fac o treabă excelentă de a vă spune totul despre companie și de a vă spune totul despre produsele lor. Dar ei nu răspund la cele mai mari întrebări pe care le pot avea clienții lor. Cu alte cuvinte, fac cea mai mare greșeală de marketing și fac totul despre ei înșiși și nu despre client.
În urmă cu aproape un deceniu, CC Chapman (@cc_chapman) a prezis că companiile vor deveni mai bune în acest sens atunci când a implorat să vadă „mai multe mărci interacționând în timp real cu clienții lor”.
Barbra Gago ( @BarbraGago ) sugerează, de asemenea, agenților de marketing să nu mai încerce să „reinventeze roata cu fiecare bucată de conținut” și ar trebui să se concentreze, în schimb, pe a-i ajuta pe potențialii cumpărători să găsească „informația potrivită – conținutul care îi va ajuta să treacă prin achiziție. proces.”
Într-un articol despre CMI, Alison Bolen ( @alisonbolen ) a explicat că cea mai mare provocare în marketingul de conținut este „înțelegerea clienților suficient de bine pentru a dezvolta conținut care este util și relevant pentru ei”.
Și Marcus Sheridan ( @TheSalesLion ) ajunge în același punct când le cere marketerilor de conținut să „scrie și să comunice într-un mod care este complet și complet la nivelul audienței lor, nu la nivelul profesioniștilor din industrie”.
Așadar, cum ajutăm să facem față acestei provocări?
Ardath Albee ( @ardath421 ) sugerează că trebuie să „Facem o excursie cu clienții ” și să încercăm să ne uităm la marketingul și la conținutul nostru așa cum l-ar putea vedea un client.
Am răspuns, de asemenea, la una dintre cele mai mari provocări de marketing pentru întreprinderile mici, Cum să creați conținut ucigaș: vorbiți cu un client, unde vă spun foarte simplu cum vă puteți folosi poveștile clienților pentru a vă spune povestea. Dar, cel mai important, să le spui folosind cuvintele lor și arătând cum rezolvi problemele reale ale clienților .
25 de semne că afacerea ta nu este pregătită pentru marketing de conținut
O întrebare care mi se pune foarte des este: „Cum este marketingul de conținut potrivit pentru afacerea noastră?” Ei bine, întrebarea corectă pe care ar trebui să o pună proprietarii de afaceri este: „De unde știm că afacerea noastră este pregătită pentru marketing de conținut?”
Încerc să răspund la această întrebare în mod regulat pe acest blog. Vorbim despre cultură și publicarea mărcii și încerc să indice exemple de conținut grozav ori de câte ori pot.
Dar uneori, este mai bine să definiți semnele care arată că nu sunteți pregătit să vă schimbați direcția.
Și asta fac aici, cu aceste 25 de semne, afacerea ta nu este pregătită pentru marketing de conținut. Sunt sigur că mai sunt multe. Dar acestea sunt cele care tocmai mi-au zburat din cap.
- Nu ai un blog corporativ .
- Aveți un blog corporativ, dar publicați numai știri despre companie.
- Ascultarea socială și distribuirea vocii (căutării) nu vă determină strategia de marketing.
- Canalele dvs. sociale sunt folosite doar pentru a vă promova și promova webinarii, documentele albe și evenimentele.
- Conținutul tău vorbește mai mult despre produsele tale.
- Vă întrebați „Cum putem crea un videoclip viral?”
- Nu v-ați mapat conținutul existent sau viitor la etapele cumpărătorului.
- Nu aveți niciun conținut de leadership în stadiu incipient sau gândit .
- Nu ați definit un următor pas adecvat sau „îndemn la acțiune” pentru conținutul dvs.
- Crezi că marketingul de conținut este scump.
- Crezi că te poate ajuta să angajezi o grămadă de jurnalişti.
- Încercați în mod constant să vă recreați propriile momente virale Tiktok .
- Nu urmăriți cât de mult din conținutul dvs. este folosit și care funcționează cel mai bine.
- Nu monitorizați conținutul creat de concurenții dvs.
- Nu știi ce cuvinte cheie folosesc clienții tăi .
- Crezi că marketingul de conținut este o campanie.
- Nu aveți resurse pentru a publica în mod regulat.
- Nu aveți resurse de testare dedicate pentru dezvoltarea de conținut și paginile de destinație.
- Nu ați definit niciun fel de flux de lucru editorial.
- Afacerea dvs. nu vă instruiește angajații cu privire la povestirea eficientă.
- Sunteți rezistent la „a oferi” conținut gratuit (fără înregistrare).
- Nu te gândești la „partajabilitatea” conținutului tău. Site-ul dvs. primește mai puțin de 5% din trafic din rețelele sociale.
- Nu creați conținut vizual (videoclipuri, slide-uri, infografice).
- Creați conținut fără să vă gândiți cum să îl distribuiți și să îl amplificați.
- Faceți marketing de conținut pentru că ți-a spus cineva.
Este randul tau
Organizația sau agenția dvs. se confruntă în prezent cu oricare dintre aceste provocări de marketing de conținut? Daca da, cum le rezolvati? Mi-ar plăcea să aud ideile voastre, vă rugăm să le împărtășiți mai jos!
sursa articol: https://marketinginsidergroup.com/content-marketing/biggest-content-marketing-challenges/